Vuosaari webloki

lauantaina, lokakuuta 02, 2004

Parkour megajamit tänään Vuosaaressa


Tänään on mielenkiintoinen epävirallinen liikuntatapahtuma Vuosaaressa. Ympäri Suomea ja Helsinkiä saapuu porukkaa Vuosaareen parkouraamaan. Lisätietoja: http://lelux.fi/cd/index.php?topic=373.0

Lainaus Parkour kotisivuilta:

Parkour on Ranskan Lissesistä 90-luvun alusta lähtöisin oleva urbaani urheilumuoto jossa yhdistyy kiinalaisten taistelulajien filosofia, rullalautailun vauhti, akrobaattiset temput sekä painovoimaa uhmaava seinillä kiipeily.
Parkourin isähahmot David Belle ja Sebastian Foucan kutsuvat lajia "liikkumisen taiteeksi" (l'art de deplacement) sekä rullalautailuksi ilman lautaa.


Parkour on yksinkertaistettuna kaupunkiympäristössä kulkemista mahdollisimman nopeasti ja sulavasti esteistä välittämättä. Lajia voi harrastaa esimerkiksi ottamalla kartan ja piirtämällä siihen viivan paikasta a paikkaan b ja kulkea sitten tämä väli esteistä (taloista, kaiteista, korokkeista, silloista) huolimatta käyttäen apunaan ainoastaan käsiä ja jalkoja.

Posted by Hello

2 Kommentit:

  • Paikalla olikin n. 60 henkilöä mm. Helsingistä, Jyväskylästä, Turusta ja jopa Virosta saakka. Kuvaajia ja lehdistöä oli myös paikalla, joten printtimediassakin tulee olemaan juttua. Tänään porukka touhuaa Ruoholahdessa.

    Kommentoija: Anonymous Anonyymi, 3/10/04 11:18  

  • Ja pääsivätpä Parkour-väki Hesarin "etusivulle" maanantaina. Kuvia ja juttua riittää, hyvä pojat!

    Kommentoija: Blogger Suovaari, 4/10/04 11:10  

Kommentoi tätä juttua »

« Koti